Samsung Galaxy Note 10 kommer snart!

Samsung Galaxy Note 10 Rosa

Är du nyfiken på nya Samsung Galaxy Note 10? Du är inte ensam; Samsung har lyckats skapa en skaplig hype inför lanseringen och det är alltid spännande när det här varumärket kommer med något nytt. Trots allt är Samsung en av de ledande tillverkarna av mobiltelefoner och utbudet är imponerande stort. Just modellen Note är tänkt som en så kallad “phablet”, det vill säga ett mellanting mellan en mobiltelefon och en surfplatta – en kombination av engelskans “phone” och “tablet”. Att enkelt kunna göra anteckningar på sin telefon med hjälp av pekpenna är det många som efterfrågar och det är precis där som modellen Note kommer in i bilden. Det här utökar mobiltelefonens funktionalitet avsevärt, där enheten dessutom kan användas som ett renodlat digitalt anteckningsblock. Trenden går mot att integrera så många funktioner som möjligt i telefonerna och det här är ett naturligt steg i den riktningen. Så när kommer då den här spännande nya modellen från Samsung?

Samsung Galaxy Note 10 framsida
Är detta Samsung Galaxy Note 10?
Samsung Galaxy Note 10 baksida
Är detta baksidan av Samsung Galaxy Note 10?

När presenteras Samsung Galaxy Note 10?

Galaxy Note 10 lanseras officiellt den 7:e augusti med säljstart den 23:e augusti och som vanligt (när det kommer ut en ny mobiltelefon av flaggskeppskaliber från en ledande tillverkare) är intresset stort både bland journalister och potentiella kunder. Det spekuleras om hur pass mycket bättre den är än sin föregångare, om den håller måttet i konkurrensen samt – inte minst – vad den kommer att kosta. Föregångaren Note 9 rör sig prismässigt i den högre regionen och här är konkurrensen stenhård – mobilen måste prestera med perfektion på alla tänkbara plan. Inte konstigt då att förväntningarna på den nya Note 10 är höga. Nåväl, allt detta återstår att se. Enligt rykten kommer platsen för premiären den 7:e augusti vara Barclay Center, det vill säga samma plats i Brooklyn, New York där Note 9 presenterades för ett år sedan.

Samsung Galaxy Note 10 Rosa
Kommer Samsung Galaxy Note 10 i en rosa variant?

När släpps Samsung Galaxy Note 10 i Sverige?

Det finns ännu inga klara uppgifter om Sverige skulle få ett annat datum för släppet av Note 10, utan än så länge är det den 23:e augusti som gäller som säljstart. Samsung kommer att köra en livesändning i samband med releasen av nya mobilen och den här sändningen går det nu att registrera sig för på Samsungs webbplats, för att som Samsung själva uttrycker det “bli en av de första att se den senaste Galaxyn”. Säkerligen har många redan registrerat sig för att se detta event, eftersom man samtidigt får ta del av all tillgänglig information som finns kring produkten.

Note 10 specifikationer

Samsungs nya Note-modell kommer finnas i flera olika utföranden. Den “vanliga” varianten kommer vara något mindre i storlek än föregångaren Note, men önskas en större modell kan man välja Note 10 Plus. Släppta uppgifter avslöjar att ingångsvarianten har en skärm på 6,3 tum medan Plus-modellen begåvats med hela 6,8 tum. Smaken är som bekant olika, där somliga vill ha en så stor skärm som möjligt medan andra föredrar en mindre för formatets skull. Med en större skärm krävs det dessutom oftast ett större batteri och det är precis vad som är fallet: Note 10 Plus får ett riktigt stort batteri på 4 300 mAh, medan vanliga Note 10 får nöja sig med 3 500 mAh. Batteritiden borde räcka gott till i båda varianterna, utan att för den skull kanske vara häpnadsväckande. Det är många som tröttnat på att behöva ladda sin mobil dagligen, så det återstår att se hur Note 10 kommer fungera i det avseendet.

Att förse en mobiltelefon med flera kameror är en tydlig trend i branschen. I fallet Note 10 får standardvarianten tre st. kameror – och Note 10 Plus hela fyra stycken. En vidvinkellins och optisk zoom kan man räkna med i båda varianterna, så att ta bilder i proffsklass lär inte vara några problem. Plus-modellen ryktas också att få en djupmätare. Lagringsutrymmet som dessa lurar kommer bjuda på verkar bli 256 resp. 512 GB. Idag är det allt fler tillverkare som går ifrån fysiska hörlursjack (3,5 mm) och dessvärre verkar det inte finnas något sådant på den här modellen. Det här går självklart att lösa genom en USB-adapter, men då går det ju inte att ladda mobilen samtidigt som man använder hörlurarna.

Det spekuleras också kring vilka kulörer som kan tänkas erbjudas. Info som läckt från Samsung visar att kulörerna vitt och rosa kommer finnas att välja på, samt säkerligen en eller två ytterligare kulörer. En inte alltför avancerad gissning är svart och blått som hos föregångaren Note 9, men det återstår att se vid introduktionen lite längre fram. De bilder som läckt visar på ganska “fasta” kulörer utan några skiftningar i färgton, men hur den officiella produkten blir är det förstås svårt att sia om ännu. Det ska exempelvis bli intressant att se vilken typ av skärm som används, samt hur stort telefonens RAM-minne blir. Alla dessa frågor (med flera) kommer förhoppningsvis få sina svar den 7:e augusti och vi ser med spänning fram emot Samsungs lanseringsevent!

Glöm inte heller att skydda din mobil med ett Samsung Galaxy Note 10 fodral

Samsung Galaxy Note 10 kommer snart!
Rulla till toppen