Samsung Galaxy Note 10 Plus är på ingång!

Är du som många andra sugen på en Samsung Galaxy Note 10? Precis som med alla andra nya Samsung-modeller råder en spänd förväntan över vad som kan tänkas komma. Just Note-modellerna är attraktiva bland de användare som inte bara söker en mobiltelefon, utan också en digital form av anteckningsbok. Note-serien är utformad för att göra anteckningar med en särskild touch-penna och har blivit populära följeslagare för många som behöver skriva ned saker i all hast. Nu står vi alltså inför lanseringen av en helt ny version, det vill säga Note 10. Hur kommer den stå sig mot föregångaren samt förstås jämfört med konkurrenternas produkter? Det vet vi inte ännu med säkerhet, men här nedan ska vi berätta vad vi hittills fått reda på om nya Galaxy Note 10 och då närmare bestämt Plus-modellen.

samsung-galaxy-note-10-plus
Framsidan av Samsung Galaxy Note 10 Plus

När presenteras Samsung Galaxy Note 10 Plus?

Den nya Samsung Note-modellen kommer lanseras i samband med ett event i New York den 7:e augusti, med pompa och ståt. Det har under den senaste tiden läckt ut all möjlig information om den nya modellen, men än så länge har egentligen ingenting kunnat bekräftas. Vi väntar med andra ord med spänning på lanseringseventet, då säkerligen allt kommer uppdagas både för journalister och potentiella köpare. Platsen för eventet är Barclay Center, det vill säga exakt samma plats som när den förra modellen av Galaxy Note (version 9) presenterades.

När släpps Samsung Galaxy Note 10 Plus i Sverige?

Många svenska spekulanter undrar naturligtvis när Samsungs nya Note-modell kommer släppas på den svenska marknaden. Det finns idag inget som tyder på att datumet för Sverige skulle avvika från det lanseringsdatum som gäller andra länder. Telefonen kommer sannolikt finnas att köpa, eller åtminstone beställa, i butikerna fram emot slutet av augusti. Här gäller det antagligen att hålla sig framme för att “paxa” ett exemplar; Samsungs nya modeller brukar vara populära och kan tillfälligt ta slut i lager.

Vad är skillnaden på Samsung Galaxy Note 10 Plus och Samsung Galaxy Note 10?

Förutom ett högre pris (förstås) så är den största skillnaden mellan den “vanliga” Note 10 och Note 10 Plus den större skärmen. Instegsmodellen lär enligt rykten få en 6,3-tums stor skärm medan Plus-modellen sägs ståta med en halv tum extra – runt 6,8 tum. Det återstår dock som sagt att se vad som stämmer när de officiella uppgifterna presenteras. Skärmarna på båda modellerna får dock det allra senaste i AMOLED-skärm, något som bådar gott både för upplevelsen och för batteritiden. Övriga skillnaden mellan den vanliga varianten och Plus-modellen är batteristorleken; den vanliga får nöja sig med ett batteri på 3 500 mAh, medan den större modellen får ett batteri på hela 4 300 mAh. En större skärm innebär förstås att telefonen kommer ta mer resurser av batteriet, så valet känns helt logiskt och batteritiden borde bli snudd på identisk för de två varianterna.

Kameran, då. En trend är att förse mobiltelefonerna med flertalet kameror för att erbjuda hög kvalitet och flexiblare användning. Nya Note 10 verkar inte vara något undantag här; den sägs erbjuda hela tre kameror totalt i det vanliga utförandet – och hela fyra stycken i Plus-modellen. Det som skiljer i just Plus:en är tillägget av den så kallade “time-of-flight”-sensorn, som vi säkert kommer kunna ta del av mer information om inom kort.

samsung-galaxy-note-10-plus-baksida
Samsung Galaxy Note 10 Plus sett från baksidan.

Övriga rykten

Vilka kulörer som kommer finnas tillgängliga återstår förstås att se. Enligt läckt information kommer det dock finnas en rosa och en vit version, men det vore konstigt om det inte dök upp några fler alternativ. Exempelvis kommer vi säkert finna en svart och en blå variant, precis som hos föregångaren. Det kan också tänkas att Samsung kommer med en “överrasknings-kulör” som presenteras under lanseringseventet.

Vad gäller kraften i telefonen så har Samsung uppenbarligen valt att gå ifrån Snapdragon-processorn till förmån för Exynos 9825 och det ska bli mycket intressant att följa prestandatester för att se hur telefonen kommer stå sig mot konkurrensen. Tidigare meddelades att Snapdragon-processorn skulle användas i nya Note 10, men tydligen har Samsung ångrat sig på den punkten. Nåväl, det ska bli spännande att få ta del av facit.

Priserna för telefonerna har ännu inte släppts, men man får räkna med att de hamnar på minst 1 000 dollar (precis om föregångaren) och förstås något mer för Plus-modellen. Samtidigt handlar prissättning om hur konkurrensen ser ut, så vi får se hur Samsung resonerat där. Den här typen av flaggskeppstelefoner sjunker förstås snabbt i pris, men vill man ha det allra senaste är det inte så roligt att vänta. Den som vill ligga i framkant betalar gladeligen fullt pris; det är det som krävs för att hänga med. Vi är många som ser fram emot lanseringen av nya Samsung Galaxy Note 10 Plus och säkerligen är det massor av människor som registrerat sig för mer information om modellerna på Samsungs webbplats.

Glöm inte heller att skydda din nya mobil med ett Samsung Galaxy Note 10 Plus skal

Samsung Galaxy Note 10 Plus är på ingång!
Rulla till toppen