Samsung Galaxy S10 skal

Guess Samsung Galaxy S10 skal
Mobilskal till Samsung Galaxy S10 från Guess

Samsung har tagit fram några av den här generationens absolut bästa telefoner. Sett till konkurrenterna klarar sig Samsungs telefoner mycket bra när det gäller hållbarhet, men de är långtifrån oförstörbara. Få saker är så frustrerande som att lägga dyra pengar på en telefon, bara för att få se den gå sönder någon månad senare. Du måste skydda din telefon om den ska klara ett missöde som att till exempel bli tappad i golvet. Ett av de bästa sätten är att skaffa ett ordentligt Samsung Galaxy S10 mobilskal. De absorberar mycket av kraften i stötar och slag, samtidigt som de också ger effektivt skydd mot repor. Med ett högkvalitativt skal är sannolikheten stor att en händelse som annars lett till en sprucken skärm och en mycket dyr reparation, kanske inte ger några skador alls.

Vilka olika typer av mobilskal finns det för Samsung-telefoner?


Bakskal är en vanlig typ av mobilskal som omfamnar telefonen på ryggsidan och kanterna. De som är utformade för Galaxy S10 ser till att viktiga delar som kameror och portar inte täcks av skalet, utan lämnas öppna precis som skärmen. Fördelen med bakskal är att telefonen blir både lättare att greppa och mer slagtålig. Risken minskar att den glider ur handen. Dessutom uppskattar många användare skalens snygga utseende.

En annan typ av skal är så kallade kombinationsskal eller hybridskal. De har framställts i mer än ett material och är bra när man till exempel vill dra fördelar av både ett mjukt och ett hårt materials egenskaper. Ytterligare en specialtyp av mobilskal är bumperskal. De består av en slags stöttålig ram och lämnar både framsidan och baksidan på telefonen öppen. Eftersom de kan sticka ut en bit kan de göra att telefonens känsliga glas eller kanter inte behöver ta stötar med full kraft om den tappas eller slår i något, inte olikt hur bilar utrustas med bumpers eller stötfångare.

Sist men inte minst finns det hela mobilfodral som är utformade för att täcka hela telefonen. Fodralen brukar ha en öppningsbar lucka som är positionerad över skärmen. Den kan enkelt öppnas när din Galaxy S10 ska användas, och sedan stängas så att telefonen är skyddad när den inte längre används.

Alla olika typer av Samsung Galaxy S10 mobilskal hjälper till att skydda mot stötar, fall, damm, fukt och repor, även om vissa modeller är mer effektiva än andra. Skillnaden mellan mobilskalen är dock generellt sett betydligt mindre än den stora skillnaden på att ha en telefon med mobilskal och en som är helt oskyddad.

Vilka material tillverkas mobilskal av?


Vanligt förekommande material är äkta läder, PU-läder, TPU, silikon, kolfiber och metall. Ledande tillverkare som UAG (Urban Armor Gear), Spigen, Otterbox, Zagg, Copter och Samsung ser alltid till att satsa på materiallösningar som ger ett väldesignat, hållbart och funktionellt resultat. Det går inte att säga att något specifikt material är överlägset något annat, eftersom alla har sina egna för- och nackdelar.

Spigen Galaxy S10 skal
Ett annat populärt märke av Samsung Galaxy S10 skal är Spigen

TPU är ett populärt val som behöver lite närmare förklaring. Det står för “Thermoplastic Polyurethane” och är kortfattat en slags plast med mycket fördelaktiga egenskaper för just mobilskal. Materialet ger ett bra grepp, är anti-statiskt och mycket tåligt mot slitage. För andra plastskal används ibland polykarbonat, men de är i regel inte lika stötdämpande som till exempel TPU. Något annat som många funderar över är skillnaden mellan äkta läder och PU-läder. Utseendemässigt är de lika, men PU-läder är konstläder som behandlats med polyuretan, medan äkta läder är just ett mobilskal täckt av vackert och naturligt läder.

Förvandla din Galaxy S10 till en modeaccessoar


Idag strävar de flesta efter att hitta olika intressanta sätt att uttrycka sin personliga stil. Ditt mobilskal kan precis som en klocka, bälte eller liten väska, fungera som en accessoar. Om ingen använde skal till sin Galaxy S10, så håller nog de flesta med om att det skulle bli mycket tråkigt i längden, särskilt när det gäller modeller från populära märken som Samsung.

Lyckligtvis tillverkas Samsung Galaxy S10 skal i en rad olika färger och former. Oavsett hur din egen smak ser ut, brukar det aldrig vara några problem att hitta ett skal som passar. Vissa föredrar stilrena, enfärgade skal, medan andra vill ha mer extravaganta skal med olika häftiga motiv. Vad man kan tänka på är att alla mobilskal inte ger samma nivå av skydd. Fodral och tjocka skal kan ge riktigt bra skydd, men ibland ha andra nackdelar som att de inte fungerar tillsammans med trådlös laddning av din Galaxy S10. Om du har olika specifika önskemål är ett tips att läsa igenom produktegenskaperna noggrant, alternativt rådfråga en expert på mobilskal.

Samsung Galaxy S10 skal glitter marmor
Gör din Galaxy S10 till en modeprodukt med detta snygga skal

På tal om accessoarer ska du heller inte glömma bort plånboken. Vill du inte släpa på både en plånbok och ett mobilfodral så kan du satsa på ett så kallat plånboksfodral. Sådana produkter är utrustade med smidiga kortfack, samtidigt som de har plats för telefonen och skyddar den likt vilket mobilskal som helst. Du kan alltså lämna plånboken hemma och slippa hålla reda på två saker.

Här köper du Samsung Galaxy S10 skal

Rulla till toppen