Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10 är den senaste i raden av telefoner från Samsung. Samsung har år efter år tagit nya steg framåt i utvecklingen av deras flaggskepp Samsung Galaxy. Mobilerna blir lite bättre för varje år som går.

En än så länge obekräftad nyhet är att Samsung Galaxy S10 får en sensor som känner av fingeravtryck under Samsung Galaxy S10:s OLED-panel.

Det finns även en officiell dag när telefonerna i S10-serien lanseras. Det blir den 20:e februari år 2019. Ett lanseringsevenemang går av stapeln i San Fransisco i USA och kan beskådas världen över från Samsungs hemsida.

Rykten gör gällande att Samsung tänker visa upp tre olika varianter av S10 på evenemanget. Dels Samsung Galaxy S10 E med platt skärm, dels den vanliga Samsung Galaxy S10 med en större böjd skärm samt en fingeravtrycksläsare. Och så slutligen den dyraste versionen Samsung Galaxy S10 Plus.

Någon mindre och smidigare Lite-version av Samsung Galaxy S10 är i nuläget inte något som det går rykten om men en sådan kanske det också blir.

En nyhet vad gäller Samsungs produktion av mobiltelefoner som Galaxy och andra modeller som är flaggskepp i Samsungs armada av mobila enheter är att Samsung överväger att flytta produktion och tillverkning av mobilerna. I nuläget sker produktionen inte endast i Kina, som man kanske hade kunnat tro, utan i Indien. Samsung ställer ett slags ultimatum på Indiens regering. Om inte regeringen i Indien tänker om och ändrar sig vad gäller ett par aktioner på senare tid kan det bli så att Samsung omlokaliserar sin produktion.

Vad det hela handlar om och vad som är kärnan i konflikten är något som kallas för Phased Manufacturing Programme, eller PMP. PMP är en giv som syftar till att utöka den lokala produktionen av komponenter i Indien. Enligt den ursprungliga planen skulle PMP – programmet dra igång i mars år 2020 men Indien vill nu att det hela ska gå snabbare och begär därför att produktionen av komponenterna nu ska påbörjas i februari år 2019. Om så inte sker införs en skatt på 10 procent på importerade komponenter som har tillverkats i andra länder – en skatt som möjligen kan öka till 11 procent.

Samsung ogillar Indiens initiativ och har enligt källor skrivit ett brev till den indiska regeringen där de berättar att om Indien inför den nya importskatten flyttar Samsung produktionen av flaggskeppsmobiler till ett annat land, samt minskar produktionen av mobiler i mellanskiktet och billiga mobiler i lågprissegmentet.

Samsung planerar i nuläget en lokal fabrik i Indien som kan producera AMOLED-skärmar. Men den fabriken planeras inte vara igång för löpande, daglig produktion förrän i april år 2020.
Däremot har Samsung tidigare dragit in produktionen av LED-tv-apparater i Indien efter en ny skatt på fem procent på LED-paneler.

Samsung Galaxy S10e
Rulla till toppen